Rotaryordbog

Hvis man ikke er inde i hele Rotarykonceptet kan der være nogle ord og begivenheder jeg skriver om, der er en smule svære at forstå.
Derfor har jeg valgt at lave en lille Rotaryordbog, hvor jeg har prøvet at forklare hvad de forskellige begivenheder og ord betyder

Counsellor - en kontaktperson der hjælper en igennem hele udvekslingsforløbet (man har både en counsellor i sit værtsland og en hjemme i Danmark)

Country contact - en person der er kontaktperson for en eller flere lande, og som er der til at hjælpe en igennem hele udvekslingsforløbet.

De danske Rotary distrikter
Distrikt - Danmark er delt op i 5 Rotarydistrikter - 1440, 1450, 1461, 1470 og 1480. Jeg hører til det midtjyske distrikt 1450 (se billede til højre)

Distrikt 5450 - ligesom Danmark er Colorado (og resten af USA) også delt op i Rotarydistrikter og mit 'amerikanske distrikt' er distrikt 5450

Guarantee form - en form for kvittering eller bevis på sit udvekslingsophold man får tilsendt, som man bla. skal bruge til at søge visum

Inbounds - udvekslingsstudenter fra resten af verden der er på udveksling i Danmark

Outbounds - vi udvekslingsstudenter der skal udveksles til resten af verden

Et eksempel på en pin
Pins - små figurer, flag, symboler osv. på en nål, som man bytter med de andre udvekslingsstudenter

Rebounders - tidligere udvekslingsstudenter
Rotaryblazer - en mørkeblå blazer med Rotarylogo som man får inden man rejser afsted. Rotary Youth Exchange programmet har en gammel tradition med, at man bytter sine pins med alle andre udvekslingsstudenter som man møder igennem sit udvekslingsår. Disse mange pins sættes på sin blazer, hvilket ender med at blive et supergodt minde at have fra sit udvekslingsår.

Youth Exchange Officer (YEO) en kontaktperson der hjælper en igennem hele udvekslingsforløbet (typisk mest med de praktiske ting)

Hvis synes, at der er et begreb eller to, jeg har fået sprunget over, så er du mere end velkommen til at skrive i kommentaren!

Ingen kommentarer :

Send en kommentar